Roffes funderingar

Dax igen !!


Suget! Säger bara det.. Suget efter pimpel börjar ta okontrollerbara proportioner. Tävlingsprogrammer för 2012 är klart och sjöar är bestämda och ligger och väntar.

Själva väntar vi också, men så är det ju det här med is och kyla !!!

Vi har en almanacka i klubblokalen där några av oss skrivit och gissat troliga datum för det första besöket på bärig is.

Jag tror på den 19:e December, men vet inte om jag riktigt tror på det längre. Datumet har jag satt bara för att retas med de som inte är pensionärer och kan komma ut direkt utan måste vänta på en ledig dag. Efter att vi haft en tidig isläggning de senaste åren ser det nu tyvärr ut som att den dröjer.

Jag vill ju inte vara pessimist utan hellre optimist, så jag hoppas ju på is, inte minst för er i 50-60 års åldern som är unga och som intehar samma lugn som vi i mogen ålder.

Hur som helst. Förväntningarna är som vanligt stora på kommande vinter. För att i viss mån stilla abstinensen ordnade vi en kickoffresatill Åland via Grisslehamn. Det blev som vanligt kul.

Krister och co sjöng med till musiken som bjöds från scenen. Mitt i allt detta drag, för drag var det, ringde min bror från Stöde och meddelade att han varit ut på den första isen under dagen.

7 cm is och 23 aborrar varav den största på 4 hg. Eftersom han vet hur jag har det här söderut så ger jag mig fan att han gjorde det av ren elakhet. Nåja Bror Östen är snäll och sa att han såg fram emot nästa gång jag kommer upp.

Tiden går fort när man har roligt och Jan,Feb,Mars måste vara årets snabbaste månader. Frågan är väl om det inte bara är en månad med tre namn, särskilt med tanke på hur lång en månad som November kan vara. I alla är det som det är och blir nog som det blir. Det är ingenting att göra åt.

När du nu har läst dessa rader och lägger dig på kvällen, så tänk dig då en sjö med grå is utan snö. Tänk dig en holme, en vasskant, solsken, ingen vind, skryllan, borren, pimpelspöt och ett nyborrat hål.

Du kommer att somna med ett fånigt leende på dina läppar. Hjälper inte detta, drag då upp täcket, så att fötterna blir kalla.

Det blir mer realistiskt då !!! Sov så gott

Väl mött på isarna


God Jul och Gott nytt år

Er egen Roffe